söndag 28 juni 2009

Båtväder

Vi har varit på sjön hela helgen, vilket underbart sommarväder!! Kjell och jag åkte ut i fredags kväll, färden gick till Fornäs udd där vi tillbringade natten. Lördag åkte vi till Torsång för att ankra upp och äta lite lunch. Sedan var det tid att åka mot Falun för att hämta upp sonen Jimmy med två kompisar. Barnen fick bestämma natthamn och det blev Hellmansö. Det enda negativa är att motorn inte går som den ska, förmodligen skadade spridare som antagligen är ett följdfel efter förra säsongens bravader. Men det ska fixas innan semester om två veckor.
Pacific II har fått en lite ny design, borta är den fula targabågen och den stora tv antennen, hon har fått en gösstake i mahogny istället och en smidigare antenn. Det ser mycket bättre ut!! Längtar nu till semestern. Planerar att frakta Pacific på lastbil ner till Enköping för att fortsätta genom Södertälje kanal ut i skärgården. Sedan söderut ner till Gryts skärgård där vi ska hälsa på släktingar. Vi planerar att vara borta i 3½ vecka. Semestern känns alldeles för kort varje år.

söndag 21 juni 2009

Midsommar

Torsdag kväll åker vi till Falubåtklubb för vidare färd ut till Hellmansö där vi sover inatt, kallt och regnigt så värmaren får gå hela natten. Midsommarafton 11.00 åker Pacific II och Frideborg mot Torsång i regnet. Efter vissa problem med strömmar lägger vi till i Torsångån för att titta på ångbåtsparad (det blev två båtar med 1 timmes mellanrum) och kyrkbåtar med spelmän. Det är kallt men uppehåll, äter lite midsommarlunch och Frideborg bjuder på jordgubbstårta.

På kvällen tillbaka till Hellmansö, efter att vi tankat i Staberg. Har aldrig sett så många båtar på Hellmansö och de flesta blir kvar över natten. Sitter uppe på bryggan till 4:00 sen sover vi gott. Midsommardagen bjuder på skurar. Åker in till Slussen för att spela minigolf och äta lunch på slusscaféet, smakar mycket bra. Efteråt går färden ut till Postmästarsundet där vi blir kvar till söndag eftermiddag. Solen skiner tidvis men fortfarande lite kallt.

söndag 14 juni 2009

Båttorka

Det har inte blivit någon båt på hela helgen. Vi har haft fullt upp med studentfirande och jobb. Men det gör inte så mycket, vädret har varit uselt, regn, blåst och kallt! Nu längtar vi till midsommar då alla har ledigt fredag - söndag. Kanske det blir en tur till Torsång på midsommarafton. Iallafall blir det hela hejgen på Pacific.

fredag 5 juni 2009

Helg igen

Efter några mycket kalla, blåsiga och regniga dagar har solen tittat fram nu på kvällen. Sitter på Pacific och ska spendera natten i hamn så att vi kan gå på Slusscaféet lita senare. Barnen ska gå och spela minigolf och jag ska titta på!

måndag 1 juni 2009

Underbar helg på Runn

På lördag kväll, efter en mycket solig dag med plikter (arbete) åkte vi, Kjell, Marie, Jimmy och Michael ut med Pacific på Runn. Efter ca. 1 timme kom vi fram till klipporna där vi mötte upp två andra båtar. Underbart ställe med "skärgårdskänsla". Grillade lite korv och bara njöt av en varm kväll. Barnen provade fiskelyckan men det blev ingenting. Michael badade och Jimmy tittade på eftersom han har brutit nyckelbenet och inte fick bada för mamma!
Vaknade på söndagen till en lika vacker och solig dag. Åkte in till Slussen för att hämta upp mormor Anita, farmor Peggy, farfar Sune, Tomas och Peter för en morsdag kryssning med fika på svaj vid Sandlandet.