måndag 30 november 2009

Sista november

Det är idag 172 dagar kvar till sjösättning, det betyder att båten legat på land i 50 dagar! Längre tid kvar än vad som gått!! En lång väntan i kompakt mörker och fukt.
Inte är det en trevlig tid just nu när det regnar varje dag och inte blir riktigt ljust på hela dagen. Skulle solen någon gång titta fram så är man inne på jobbet!

Det var mycket gnäll ovanför när det lackar mot jul (var det positivt eller negativt?)
I år har Kjell och jag bestämt att vara "juliga", grannarna fattade ingenting igår när Kjell och Michael satt upp en gran med ljus ute på gården. Vi hann före dem med adventspyntet!!
En ljusstake och två stjärnor blev det också, inte dåligt för oss! Kanske blir det något mer, för att chocka grannarna.

Vi ska även vara hemma hela julen istället för att rymma till Sälen. Det är ett tvångsval som vi gjorde eftersom stugan vi brukar låna var upptagen. Så den här julen ska vi tom ha en gran inne.

Istället för att vara anti-jul så ska vi vara för-jul. Vi vänder på våran inställning och jular oss på riktigt, kanske vi åker till Falun på julmarknad, kanske, om vi har lust, det är inte bra att överdriva, vi får se om vi har tillräckligt med stämning just då! Jag ska även vara ledig på julafton, den första på 8 år tror jag.

Vad händer med oss i denna anti-jul familj??? Snart har vi tomtar på loftet också! Nej då, vi bara provar något nytt, nästa år SKA vi till fjällen igen, kosta vad det kosta vill!! Men eftersom vi måste vara hemma i år så är det lika bra att slå på stort och inte gräva ner sig.

Nu hoppas jag bara att det hinner snöa lite innan julen är har på riktigt, för det kräver jag när vi bjuder till och ska fira den där julen på ett juligt sätt.

måndag 9 november 2009

Livregementets Husarer K3

Det här har inget med båtar att göra, men jag måste visa er ändå. Helgen som var 7/11 09 åkte vi till Karlsborg, som ligger vid Vättern (det blev lite vatten iallafall) för att hälsa på Patrik som gör lumpen vid Livregementets husarer K3, underättelsebataljonen och vara med vid baskercermonin, http://www.mil.se/k3/.
Det var en mycket stolt och nöjd soldat som fick sin välförtjänta gröna basker efter att ha avklarat ett tufft prov tillsammans med sina kamrater. Mycket bra jobbat soldater!

måndag 2 november 2009