söndag 23 maj 2010

Till sjöss, äntligen!



 Igår lördag var det den stora sjösättningsdagen, 8 båtar skulle lyftas i med mobilkran. Klockan 9:00 låg dimman frtfarande över Runn.




Det gick som det brukade, mycket bra, inga missöden med någon av båtarna. solen sken och det var ganska varmt, härlig dag!





    

   
Nu ligger Pacific II i sitt rätta element, vatten!  Motorn startar direkt och allt låter som det ska, Kjell körde Henne till sin båtplats. Sedan var det lite jobb att få allt iordning. Solen fortsatte skina tills det var dags att kasta loss- då började det regna- vi avvaktade en stund tills det blev uppehåll och rutten blev en liten rundtur tills vi sökte natthamn på Hellmansö.
Jimmy fixade grillningen mycket bra och efter middagen gick vi över till Frideborg där även Calunas besättning var.

Vi blev bjudna på Irish Coffé (blev det rätt stavning?) och Rosé vin. Trevligt, fast det regnade hela natten och tills nu och det syns ingen bättring på himmlen. Det blir förmodligen en hemfärd i regn

fredag 21 maj 2010

Snart sjösättning

Imorgon är det äntligen dags för sjösättning. Vädret verkar bli växlande så det är bara att hoppas på sol.
Det blir även grillpremiär, vi är sena iår, och natten blir på Pacific.
Kanske blir det lite bilder imorgon om jag kan låna Michaels, våran är mystiskt borta.

Kjell sover på båten inatt, det är bastubad vid båtklubben, inget för mig så jag stannar hemma med Jimmy och tittar på TV. Michael är på judoläger i Frövi hela helgen så det blir jordnötter ikväll!

torsdag 13 maj 2010

Regn, Regn och Spöregn

Idag är det en tråkig Kristihimmelsfärdsdag. Det har regnat hela långa dagen. Kjell åkte till båtklubben på eftermiddagen för att montera färdigt mätaren i vattentanken och inatt går han vakt i hamnen.

Hoppas på bättre väder imorgon så vi kan polera och tvätta båten. Annars blir det ogjort, men torka ur inne ska göras vare sig det regnar eller ej!

tisdag 11 maj 2010

Är det vår nu?

I söndags rev vi ställningen kring Pacific. Mycket folk vid klubben, det polerades och tvättades mm lite varstans. Några sjösatte sina båtar, mycket aktivitet alltså.

Botten är färdigmålad men takluckorna får vänta till nästa år, vi har fortfarande inte fått tag i någon skiva, men ev skulle det finnas i mitten av maj. Men det blir lite sent eftersom sjösättningen blir 22 maj.

Till helgen är vi lediga torsdag - söndag så då blir det full fart med att färdigställa till lyftet.