torsdag 29 juli 2010

Tvångsbadning

Igår onsdag när solen sken och Kjell och jag jobbade oss svettiga med vår nya vedbod bestämde vi att åka ut på sjön framåt kvällen. Vi kände en press på oss eftersom Kjell skulle bada och mäta rodret innan onsdag nästa vecka och när skulle det bli fint väder igen?

Efter en god räksallad på Slussvaktar´n tuffade vi sakta ut mot Dejstolen, längre vågade vi inte eftersom hydralstyrningen är på väg att helt ge upp. Ratten "högg" flera gånger när jag skulle lägga till idag och det droppar olja ur pumpen - inte bra.  Pga av detta skulle då Kjell bada för att mäta rodret så att Flotec Marin kan ge oss ett pris på rätt grejer.

Vi la oss på svaj mellan Hellmansö och Dejstolen. Det var inte längre soligt och varmt, istället så blåste det nordost och var rätt kallt, men till slut med lite mutor där kaffe och wiskey ingick så kom badbyxorna på och den långa svåra vägen ner i vattnet började. Kjell tycker att våran badstege tar slut alldeles för fort!

Till slut efter mycket ångest och domnade kroppsdelar kom han i och med mig ombord redo med block, penna och en varm handduk så mätte Kjell rodret, 4 olika mått var det och för att vara på den säkra sidan mättes allt två gånger. Sedan snabbt upp och in i båten där värmaren stod och gick, det var 30 grader varmt i förhytten. Det var som de säger - skönt när man kommer upp!

Nu är en helt ny sats Marsili 70 hydralstyrning beställd och hämtas på onsdag när vi ska ner till Stockholm för att hälsa på Tomas och Marina. Hoppas bara att allt passar så vi kan fortsätta åka båt resten av säsongen.

söndag 25 juli 2010

Grillfest i Gustafs

Igår lördags styrde vi fören mot Gustafs vid 13:00. Solen orkade inte igenom molntäcket och temperaturen var inte mycket att skryta med. Är det verkligen hösten som redan kommit? Det känns så med en temp på 15 grader.

Efter ca 2 timmar kom vi fram till Gustafs båtklubb och blev anvisade plats i sjösättningsrampen. Frideborg och Calluna var redan förtöjda i hamnen. Grillfesten började 19:00 så det blev en tupplur innan.


Vi fick mycket god mat - grillad oxfile med hemmagjord potatissallad samt två utsökta såser till det. Men det var kallt, iallafall vi damer satt och frös med flera tröjor och fleecetröja över det. Vid 23:00 var det den stora dragningen i lotteriet där första pris var en helikopterfärd på söndagen över Runn. Alla höll tummarna för just deras lotter.

De lyckliga(?)vinnarna var Lars och Marie-Louise på Calluna, men de såg mycket skeptiska ut att flyga med den lilla helikoptern, men efter en stund så hade tanken landat. Jimmy och Michael hade en sån tur att två barn skulle få följa med och de blev inbjuda av Lars så de blev glada förstås. Kl 10:00 blev det bestämd för "take off".

MEN söndag morgon visade sig från sin sämsta möjliga sida med ihållande regn och blåst och efter att Lars pratat med piloten blev turen avblåst till ett senare tillfälle när vädret är bättre.

Nu ligger vi och avvaktar om regnet ska lugna ner sig lite innan vi kastar loss och åker mot Falun igen.

onsdag 21 juli 2010

Tyllsnäs på dans

Tisdagen bjöd på lite sol och lite regn. Vi hade bestämt med Calluna och Frideborg att fortsätta fira våran bröllopsdag med middag på Torsångs pizzeria och dans på Tyllsnäs udde.

Det blev en mycket trevlig kväll med god mat och dans till Bhonus orkester. När vi vaknat på onsdag morgon styrde vi färden mot Falun igen för att åka hem. Nästa tur med Pacific blir till Gustafs på grillfest på lördag.

måndag 19 juli 2010

Äntligen Pacific dags.

Igår söndag blev det äntligen dags att åka ut med Pacific. Det blåste kalla hårda vindar så att sitta ute och njuta av solen under gång var inte till att tänka på. Vi åkte till Dejstolen för att grilla hamburgare till lunch.

 Efter det åkte vi mot Fattigmansviken vid Prästö för att träffa Frideborg och Calluna som redan var där. Det blrv en trevlig eftermiddag och kväll med Irish Coffé, drinkar och TP som karlarna vann efter utslagsfrågor. Men vi tar dom nästa gång.

En fin solnedgång fick vi också njuta av.

Så blev det måndag och SEMESTERN börjar på riktigt . Fyra hela lååååånga veckor framför oss!!

Solen sken och det blåste en svalkande vind, vilket kanske inte var så bra eftersom det inte blev för varmt att sitta i solen, nu är nyansen lite åt grisskär på både Kjell och mig, men den övergår snart i fint gyllenbrunt!

Jimmy ska jobba imorgon så det blev en tur in till hamn för att skjutsa honom till bussen, vi andra åkte över en blåsig Korsnäsfjärd, härligt med lite gung....................!

Nu ligger vi i Postmästarsundet och väntar på att grillen ska bli klar, Kjell har invigt sin nya "BBQ fan" och tyckte den funkade bra. Idag blir det grillade kycklingklubbor och färskpotatis till middag. Till det ska vi dricka rosévin "Regatta Bay" som inköptes enbart för det marina stuket, det är ju våran åttonde bröllopsdag idag så lite har vi kostat på oss!!

Här ser ni Kjell med den nya fläkten
Michael fick en abborre på kastspö och igår fick Jimmy en gädda.

torsdag 15 juli 2010

SEMESTER

Nu har vi äntligen fått vår efterlängtade semester. Någon båt blir det dock inte förrän tidigast lördag eftermiddag.

söndag 4 juli 2010

Sommarens varmaste helg.

Efter en tuff arbetsvecka blev det fredag eftermiddag och ingen skulle jobba helg. Vi åkte ut med Pacific på kvällen och grillade korv vid Hellmans. Peter på Frideborg höll med varm grill. Resten av kvällen och natten satt vi på Pacific och planerade kommande seglaster, mycket drömmar var det som avhandlades. Några av dom ska bli uppfyllda så småningom.

Det pratades en hel del om någon sorts grillfläkt som jag ser fram emot att få se karlarna använda. Mer om det kommer!

Lördagen bjöd på ett underbart sommarväder med sol och värme. Vi solade, badade, slappade och någon sov middag. De enda som sportade var Jimmy och Michael som gick en runda frisbee golf och åkte kneeboard.



På kvällen kastade vi loss och åkte till Garbergsudd för natten. Lite blåst i sidan när vi skulle lägga till men allt gick lungt och bra. Ungarna åkte i Lugern hela vägen dit och hade farttester där det gick. Kjell grillade och Jimmy och jag gjorde råstekt potatiskaka efter önskemål från gastarna ombord - alla åt med god aptit.

Nu är det söndag morgon och solen skiner även idag. Lunchen är planerad till Torsångs Pizzeria  - förmodligen de godaste pizzorna som finns enligt mig - men innan dess blir det mera slappa och vila, imorgon är det en ny tuff vecka på jobbet och semestern är hela två veckor bort. Det gäller att ta tillvara på de fina stunderna som blir!!

Och så lite om skitpumpen vid Slussen. Jag ringde till kommunen och påtalade problemet med att lägga till och den jag pratade med lovade att ta tag i saken och byta ut skyltarna med "gästbrygga" de är enligt uppgift iallafall beställda.
MEN nu är det någon otroligt intelligent och smart person som har tagit bort konan som ska stoppas i hålet på båten för att det ska bli tätt när man suger. Det är helt sanslöst att ingenting får vara ifred, allt ska förstöras och jag undrar vad man ska med den till - full med skit. Hoppas att gärningsmannen blev varse om vad den används till och inte har någon tvål.