söndag 26 september 2010

Hösten är här nu

Igår var det dags att plocka ur det som skulle hem från Pacific. Det blev några banankartonger, jag fattar inte varför vi ska ha så mycket bra att ha saker ombord varje år. Men om sakerna inte är med så händer det säkert något då de skulle behövas så de kommer nog tillbaks ombord i vår igen.

Hösten har verkligen kommit, igår regnade det hela dagen och kallt var det också - fy va tråkigt - nu är det bara att börja nedräkningen, över 200 dagar kvar till sjösättning.
          
Det som återstår innan vinterdvalan är att täcka över Pacific där hon ligger på sin nya fina vagn, bredvid Calluna, trevligt sällskap får hon iår men bättre natthamn har vi haft tillsammans! Det är bara Frideborg som saknas, hom har vinterhamn någon annanstans. Men om 223 dagar ses de igen!! Positivt tänkande kallas det!

Nu ska vi se fram emot den planerade Helsingfors resan i februari med ett besök på båtmässan.

torsdag 23 september 2010

Båtupptagning

I lördags 18 september va det dags att lyfta upp Pacific ur vattnet, som vanligt kändes det alldeles för tidigt. Den här sommaren kommer jag att minnas som "sommaren som försvann", den gick overkligt snabbt, regeringen måste ha dragir ner på semesterdagarna utan att någon reagerat!

Lyftet med kranen gick utan missöden enligt uppgift, själv slet jag ihop nästa års semester. Nu står Pacific på den nya vagnen som verkar fungera bra. Kjell ska bara göra en dragstång till den så kan vi förhoppningsvis sjösätta själva, vilket betyder tidigare, nästa säsong.

Nu återstår bara att plocka ur och täcka över Pacific, det blir på lördag om planeringen håller.

fredag 17 september 2010

Sista färden med Pacific

Lördagen den 11/9 var det dags för den traditionsfyllda färden till Torsång med FBK. Avgång var satt till 12.00. Vi var inte så många som åkte iväg från Slussen men många anslöt karavanen under resans gång.






Väl framme i Torsång var det ca 10 båtar från Falun som låg förtöjda på varann. Det blev en Älvkanten special både för Kjell och mig, Michael åt Hamburgare och strips.

Sen var det bara hemfärden kvar, eftersom Michael skulle på den första bandyträningen på is på söndag förmiddag så blev natthamnen Hellmansö. På kvällen grillade vi korv och fick fyr på en härlig brasa, eller det var Kjell som fick fyr på den med sitt speciella knep, lysfotogen! Vi höll ut vid brasan till midnatt då det började regna. Trevlig kväll med mycket skrattande blev det.

På söndag morgon var det bra att kasta loss för den absolut sista turen för i år in till Slussen. Michael och jag mönstrade av och åkte till lugnet för is träning, Kjell var kvar i hamnen för att jobba med den nya vagnen.

Lördag den 18/9 är det upptagning med kran, förhoppningsvis den sista gången för oss om vagnen fungerar som det är tänkt. I vår lägger vi i tidigare än kranlyftet så säsongen blir lite längre.

Inga bilder blev det eftersom det ingenting funkar som det ska nu! En ny dator står på önskelistan!!

söndag 5 september 2010

Fin hösthelg på Pacific

Lördagen innebar en efterlngtad båthelg igen. Efter att Kjell klarat av korvförsaljningen på DAK-marknaden och Michael vunnit fotbollsmatchen mot HAIK så kastade vi loss. Vi hade inget speciellt mål med resan, det var bara en tur i njutningens tecken. Den tog oss in i Vikasjön och sakta runt på Runn, 4 knop i flera timmar.

Calluna bjöd in oss på samkvm på Hellmans, så det fick bli vår natthamn och en trevlig kvll med trevligt sallskap.

urskta alla stavfel, min dator har bestmt sig för att inte skriva en viss bokstav, gissa vilken. Slpper jag bakåt nappen skriver den bara en massa ååååååååååååååååååååååååååååååååååå.åååååååååååå.ååååååååååååååååå