fredag 27 maj 2011

Både positivt och negativt tänkande - alltså blir det lite lagom!

Nu har jag gjort något tråkigt, lagt in en nedräkning på slutet av säsongen.

Den här helgen blir det ingen båt föt mig iallafall. Jobb väntar hela helgen!

Men desto mer nästa långhelg, då blir det en skärgårdssegling med M/S Shamrock torsdag till söndag - och fint väder har utlovats! Kan det bli bättre än så?
Vårsegling med M/S Shamrock Verkligen något vi ser fram emot!

tisdag 24 maj 2011

Sjösättning

Då kom då den efterlängtade helgen när det var dags att lägga Pacific i sjön igen. Redan på fredag var Kjell, Jimmy och jag där och packade i det viktigaste. Kjell stannande över natten men vi andra åkte hem för att tidigt lördag morgon åka in till Falun. Soligt väder men tyvärr en kall vind, men bara det inte regnar så är det OK.
Snart dags efter en lång vinter på land



 Lyftet gick bra, alla båtar kom i sjön fast det var på gränsen med en av båtarna, kranen fick verkligen jobba, men den kom i den också!

Som vanligt höll jag mig ur vägen och tittade på, karlarna i klubben sköter båtlyften galant!




Pacific på väg ner i Runn
Kjell styrde  Pacific in till sin plats.
 Michael hittade sitt eget vis att kunna spela dator fast solen bländade honom - snyggt med badlakan.

Calluna ringde och bjöd oss till Uvbergsviken i Ösjön för grill och samvaro denna första båtnatt för säsongen. Vi nappade direkt på ideén eftesom Hellmansö känns lite som upprepning av tidigare premiärturer. Men innan det var dags att kasta loss så väntade fika med mamma som fyllde 70 år och syskon.



Uvbergsviken
Efter en fin tur över Runn in i Ösjön kom vi fram till våran natthamn där Lars, Marie-Louise och Göran och Babben redan låg förtöjda. Det blev en fin kväll med grillning och lägereld.

Pacific hade denna helg fyra stycken kaptener som turades om att köra.  Det var bara Marie som inte fastnade på bild.

Jimmy
Michael
Kjell

torsdag 19 maj 2011

Snart är det dags

Nu är snart den långa väntan över, Pacific ligger bara och väntar på att komma i vattnet. På lördag förmiddag är det dags för lyftet, hoppas allt går som det rukar, dvs utan större problem.

Sedan är det bara att åka ut och genomföra den första grillningen för säsongen, det ser vi fram emot. Kanske får vi sällskap av Frideborg och Calluna, om de inte tröttnat på båtlivet efter den långa tiden de redan hunnit med i vattnet!!

söndag 8 maj 2011

Luckorna på plats

Titta så fint det blev med de nya luckorna!!

Har suttit och tittat på 2009-års semesterbloggande-nu längtar jag ut till större vatten, men det blir inget iår heller :( (Jimmy gjorde smilisen) Han längtar nog ut i skärgården han också fast det kan han  inte erkänna!

lördag 7 maj 2011

Vackert väder = Marie jobbar

Äntligen kom det vackra varma vädret tillbaka, naturligtvis så har jag ännu en gång prickat in fel helg att jobba. Men det finns en del som åker ut med sina båtar och njuter och dricker "kaffe" har jag hört.....................kan det verkligen stämma?

Nu är det iallafall bara 2 veckor till sjösättning, det närmar sig med stormsteg. Kjell arbetar hårt med att få klart allt till nästa helg för då blir det båtstädning.

söndag 1 maj 2011

Luckbilder




 Det är ett stort hål i båttaket!!





Hela helgen, med avbrott för brorsans 40-årskalas i går så har Kjell jobbat på med luckorna, det börjar närma sig slutet. Men jag bara undrar var det varma utlovade vädret tog vägen, har någon sett det. I Enviken var det definitivt inte.

Nu är det "bara" 20 dagar kvar.......................till den stora dagen med sjösättning för oss som inte har drag på vagnen..........




Luckorna är på plats. Det kommer att bli toppenfint, mycket ljusare inne i båten.