söndag 7 augusti 2011

Båtrally och kräftskiva i Staberg

Innan vi hämtade Jimmy i fredags ville Michael hyra en kajak vid Främby udde. Han paddlade i tre timmar med ett litet avbrott för lunch.

Michael paddlar kajak

På eftermiddagen blev det en tur till Slussen för att hämta upp Jimmy vid bussen. Det började komma in mörka tunga moln och började regna innan vi hann ut på sjön igen. Vi beslöt att åka ut till Hellmansö för natten. Det regnade hela kvällen och natten så det fick bli deckare och TV som sysselsättning. Lite kortspel med barnen hanns med det också.

Lördag morgon hede det börjat spricka upp och solen tittade fram. Efter frukost ville Michael testa vattenskidor igen och den här gången blev det på 1 skida. Grannbåten hede en wakeboard som han också lånade och kom upp på andra försöket. Bra gjort!!!



Mitt på dagen var det dags att åka till Staberg för att åka båtrally och senare på kvällen äta kräftor med tillbehör. Solen sken och det var en skön kväll.



Idag, söndag, är det mulet men hittills inget regn. Senare blir det hemfärd eftersom jobbet startar imorgon, semestern är över för denna gång. Nästa helg är det Runndagarna så det känns verkligen att sommaren snart är slut, men några till fina soliga dagar hoppas jag vi kan få på sjön.

fredag 5 augusti 2011

Fina dagar kvar på semestern

Det hann bli onsdag kväll innan det blev sjön igen för Kjell och mig, barnen skulle komma efter. Vi firade med en räksallad med dryck på Slusskafféet innan avgång. Kursen sattes mot Postmästarsundet där vi låg på svaj den natten.

Vi vaknade på torsdagen till en blå himmel med en strålande sol. Tillslut blev det för varmt i sundet så vi började en resa utan mål. Efter några timmars planlöst tuffande runt Runn ankrade vi vid Lövön för bad och lunch.




På eftermiddagen var det dags att åka in till Slussen för att hämta upp Michael och handla lite mat.
Det var månadsmöte på klubben så vi låg kvar tills det var slut innan det blev en tur ut till Hellmansö.

Michael hade bestämt sig för att prova vattenskidor och det gjorde han naturligtvis galant, kom upp på första försöket och åkte sedan en lång stund, det blev 5 vurpor men det gjrde ingenting eftersom han tyckte att det roligaste var att starta! Medans jag grillade hel fläskfilé tog han sig en tur på wakeboarden också.




Michael på vattenskidor




Det blev en sen middag och efteråt gick jag och la mig för att läsa deckare, Kjell satt på Frideborg en stund innan det var läggdags och Michael höll på med datorn.
Solen skiner även idag fredag och vi ska bara ta det lungt denna sista semesterdag. I eftermiddag blir det en tur in till Falun för att hämta Jimmy. Innan dess skulle jag gissa att det blir lite vattenskidor för en del av oss.