söndag 27 maj 2012

Pingst på sjön

Fredag kväll var alla redo för sjön, himlen var mörk och det blåste ordentligt efter en solig vecka. Det regnade en stund men det stoppar oss inte!
Vi bestämde oss för att åka till Postmästarsundet för natten, Calluna och Frideborg var redan där. Det klarnade upp så vi satt ute på akterdäck ett bra tag innan Peter bjöd alla på Irish på Frideborg. Somnade skönt till ett stilla regn mot taket.

Lördag morgon tog vi en rejäl sovmorgon. Vi bestämde oss för att åka till Staberg och gå på "Good old England". Vi fick sällskap av Callunas besättning. Vädret var sådär, med lite sol och en kylig vind. När vi kom tillbaka till Postmästarsundet sov vi middag på fördäck, härligt!!

Kvällen avslutades med grillning och samvaro på Pacific.




söndag 20 maj 2012

Premiär tur 2012

Nu ligger Pacific äntligen  i sjön igen. Första turen gick till Hellmansö efter en liten rundtur. Där intogs lunch för att sedan åka till Slussen med Patrik och Therese som skulle fortsätta dagen i glada vänners sällskap och inte med oss "gamla".

Snabbt ut på sjön igen för en längre tur mot Staberg innan färden avslutades vid Hellmans ö som fick bli denna natts hamn. Det var bara Frideborg med Peter och Malin som var där när vi kom. Vi använde naturligtvis vårat nya fina ankarspel istället för boj.

Senare kom några andra båtar från FBK för grillning och natthamn.

Solen sken ibland men det var ingen värme så middagen intogs ombord efter grillningen. Oxfile och en intjänad potatisgratäng (betalning från Frideborg för ett fixat Fugawi), hoppas det fortsätter funka även i skärgården.

Kvällen spenderades på Frideborg där det som vanligt blev djupa och intelligenta diskussioner om livets vedermödor och andra viktiga saker ;). Allt detta avhandlades till Irish coffe, whiskey, öl och cider.

Tänkte lägga till bilder men av någon anledning går det inte att ladda upp några!!

lördag 19 maj 2012

Sjösättning 2012

Idag är det dags för sjösättning med kran på Falu båtklubb. Kjell har jobbat hårt med att få Pacific klar för det stora lyftet, nu är hon tvättad och polerad iallafall på sidorna, resten får vi ta när när hon ligger i sjön.
Ankarspelet är monterat och verkar funka som det ska, bilder kommer när jag har rätt dator!
Var vi "hamnar" ikväll återstår att se, rapport kommer senare! Nu är det dags för mig att väcka gastarna och dra in till Slussen.