fredag 27 juli 2012

NEJ NEJ nej nej nej VARFÖR!!!!!!!

Igår torsdag fick vi ett besked som vi inte trodde var sant, det flygplan som vi hade bokat för hemresan från Kroatien hade "tagits ur drift" och våran hemresa hade ombokats till den 17/7 istället, ett helt dygn före planerat. Det betyder alltså att vi måste avbryta våran seglingsresa en dag tidigare för att hinna med flyget hem!! Samt att resan hem blir över Frankfurt och Köpenhamn och tar 7 timmar, men det finns INGA andra flyg (om man inte är beredd att betala mycket mycket stora pengar) så det är väl bara att gilla läget och planera efter det.

Helt otroligt, det här har jag aldrig hört talas om att någon råkat ut för.
Nu har det hänt vår familj 2 ggr denna månad, även Jimmys och Michaels hemresa från England blev flyttad 1,5 dygn tidigare än vad vi bokat, men det löste sig bättre, de stannar 2 dagar extra istället.

Tyllsnäs på dans...!!???

I tisdags tyckte vi att vi jobbat så hårt med ved och skräp/skrot körning så en danskryssning till Tyllsnäs kändes OK. Klockan var rätt mycket innan vi kom iväg så vi gasade på lite extra och låg på 7 knop över Runn mot Torsång.

När vi kom fram var det alldeles tyst på musiken, paus redan tänkte jag, men om det vore så väl. Bandet var inte ens där, och det var ingen annan heller!!!! Dansen börjar inte förrän nästa vecka!!!!!
Typiskt oss att inte kolla, men det brukar alltid vara dans på tisdagar.


Vi beslöt oss för att lämna Tyllsnäs och söka natthamn i Fattigmansviken vid Prästö istället. Det hann bli nästan mörkt innan vi kom fram.


 Himlen skiftade i nyanser av rött och det var vackrare än bliden visar.

Vi la oss utmed bryggan längst in och där låg vi kvar hela onsdagen i SOLskenet. Tittade vi in mot Ornäs var det mörka tjocka moln men åt andra hållet strålande sommar himmel och vi var i skarven men lite mer åt det bra vädret!! Sen eftermiddag åkte vi hemåt för att ta en ny tur till tippen och sedan hämta ett ytterligare lass med ved på torsdagen.

söndag 22 juli 2012

SEMESTER!!!!!!!!!!!!!!!

Äntligen är den här, den efterlängtade semestern. Kjell och jag åkte ut med Pacific på lördag 21/7, det hann bli eftermiddag innan vi var klara med alla "måsten". Barnen valde att stanna hemma med kompisarna istället för vara med oss på sjön, konstiga ungdomar nuförtiden!!

Efter lite beslutsångest och planlöst tuffande i det isande blåsvädret hamnade vi på svaj vid Postmästarsundet. Satt faktiskt i bikini en (kort) stund, sedan var det filt som gällde, men jag sov gott ändå på fördäck! Middag gick faktiskt att inta på akterdäck i solskenet men sen var det bara att gå in och stänga luckorna, det blåste kallt så fort solen försvann i trädtopparna.

Efter middagen blev det TV resten av kvällen, detta är våran slö- och slapp tid!

Idag söndag så sken solen från en alldeles blå himmel, MEN det blåste lika isande kalla vindar som igår så solandet fick vara, det blev en bra bok istället. Lunchen intogs på svaj utanför Dejstolen och efter det tittade vi på en film, Cornelis, den var bra.

Efter det blev det dags att fortsätta våran oplanerade resa, utanför Jungfruholmarna hade båtmotorn gått exakt 500 timmar och det måste ju firas ikväll, så snabbt in med en vinare i kylen!!


Vi räknade ut att vi hittills i sommar åkt 208 distans, bara här på Runn.

Nu ligger vi på svaj i Skatviken, nytt ställe för oss, har blåser det inte lika mycket men ingen sommarvärme vill infinna sig, men det regnar inte iallafall!


 Vyn i Skatviken är helt OK!

söndag 15 juli 2012

Vilohelg på Pacific

Fredag den 13 juli kom jag äntligen ut på sjön igen, Kjell har lyckats smitit ut ensam några gånger. Förra helgen var vi i Stockholm och tog VHF intyg, båda blev godkända! Så nu har vi allt klart inför Kroatien seglingen.

Natten mot lördagen låg vi tillsammans med halva Frideborgs besättning i Postmästarsundet. Gjorde inte mycket mer än läste och slappade, tog även en rejäl sovmorgon til 10:00.

När vi vaknat och ätit en sen frukost och faktiskt solat en stund beslöt vi att göra en resa utan mål, vi bara irrade runt på Runn för att ladda batterierna. På eftermiddagen pratade vi med Calluna och Bonazera över VHF:en och bestämde att vi skulle hitta en gemensam grill- och natthamn.

Konstigt nog var det nästan båttomt på Hellmansö så det blev slutdestinationen denna dag. Vi blev tillslut 4 st båtar på stora bryggan, Bonazera, Frideborg, Calluna och Pacific. Babben bjöd alla på välkomstdrink som intogs i solskenet på bryggan. Härligt med lite sol!



Det blev en fin kväll med grillade kycklinglår och potatissallad för våran del, vi dukade långbord iland och hade en rolig och trevlig kväll till midnat då det började regna och alla blev trötta så det var bara att krypa till kojs.

Söndagen bjöd på ett ihållande regn, när det avtog en stund på eftermiddagen passade vi på att åka in till hamn för att avsluta denna helg hemma i Enviken. Hoppas nu på en fin kommande helg, då går vi nämligen på semester!!!