lördag 15 september 2012

FBK Torsångfärd = höst

Idag den 15/9 var det dags för den årliga färden till Torsång för att äta sen lunch med övriga medlemmar i Falu båtklubb, iallafall en del av dem.

Vi åkte ut redan igår kväll, det hann bli mörkt innan vi kom till båten så färden gick bara till klubbryggan på Hellmansö där Frideborg och Calluna redan låg förtöjda, samt Göran och Sara med "lillbåten". Det blev en trevlig kväll på Frideborg.

Förra helgen var vi på samma ställe, grillade och eldade. Eftersom vi inte tog kort igår så är korten från det tillfället. Trevlig kväll även då!


 
 
Lördag förmiddag i strålande solsken åkte vi in till Slussen för att hämta Michael, Joakim, Malin och Charlie som skulle med till Torsång. 12:00 drog 13 båtar iväg ut ur hamnen, mycket bra uppslutning iår. Vi fick en fin färd över ett stilla vatten med solsken, perfekt höstdag med andra ord!
 


Framme i Torsång förtöjde vi båtarna i varandra för att få plats. Peter, Emma och lilla Tindra hade cyklat från Borlänge för att göra oss sällskap. Det var varmt och skönt och alla kunde sitta ute och äta mycket god mat. De bästa pizzorna som jag ätit, och det är lika varje år! Iår blev det en "Älvkanten special" för min del - som alla år - men den är bara så himla god!









 Så har ni ännu inte besökt resturangen i Torsång så är den värd ett besök. Efteråt samlades alla nere vid kajen för att njuta en stund i solskenet innan det var dags att kasta loss.



 Vi åkte tillbaka till Slussen för att lämna av en del av besättningen, kvar blev Kjell, Michael och jag som ska sova ute till sjöss ännu en natt, kanske den sista för säsongen för nästa lördag är det kranlyft och båtsäsongen är slut för iår. Kanske kan Kjell och jag åka ut på fredag och åka in till hamn på lördag morgon, det brukar bli så, men inget är riktigt bestämt ännu.

Men än är det inte över, vi har denna natt och morgondagen kvar och våran natthamn blir Postmästarsundet tillsammans med Frideborg och Contessa. Vi kommer nog att få en lugn natt som det ser ut just nu.