torsdag 8 maj 2014

Tidig båtsäsong iår!

Pacific ligger redan i Runns vatten. 30 april blev hon sjösatt i snöväder! Det var meningen att vi skulle åka ut till Hellmansö och titta på fyrverkerierna från gruvan men när jag slutade jobbet vid fem så snöade det för fullt så jag ångrade mig. Kjell tog i alla fall en premiärtur utanför hamnen och in igen.


Men på lördagen den 3 maj var det dags för premiärturen efter en rejäl urstädning av båten, det behövdes verkligen eftersom det aldrig blev någon vårstädning ifjol, men det gick bra det också. Turen gick till Ornässtugans ångbåtsbrygga där Calluna redan hade anlänt. Lite blåsigt och bara 6 grader varmt, eller det är ju faktiskt ganska kallt. Tur att värmaren fungerar perfekt, vi hade 30 grader inne i båten ett tag, pust!


Efter en efterlängtad första båtsäsongsdrink på Pacific var det dags för middag, korv och potatisgratäng som intogs på Calluna tillsammans med Lars och Marie-Louise - tack för gratängen, det smakade bättre en ett torrt bröd som vi planerat!


Efter middagen plockades sällskapsspel fram - killarna mot tjejerna - och efter en tuff och spännande match vann tjejerna!!


Sängen började locka och vi gick till kojs runt 23.00 och sov som stockar, som alltid på båten. Kallt och lite blåsigt även på söndagen så det fick bli inne aktiviteter till em - läsning och filmtittning - då vi kastade loss för att ta oss tillbaka till Slussen igen. Vilken underbar första båtfärd vi fick trots kallt, regn, blåst och hagel! Nu kan det bara bli bättre resten av säsongen med vårat lyxliv ombord på Pacific!!!