onsdag 29 juli 2009

Semester dag 17

Idag är det onsdag och om en vecka måste vi lägga rutten till Enköping, men det är som sagt en hel vecka dit.......! Dagens rutt bestäms först till lunchstoppet som blir Lilla Bergsö strax bortom V. Stendörren som vi har besökt förut på våran resa. I den viken ligger det ett gammalt vrak efter en skuta som barnen utforskade och undrade hur den kommit dit. Stannade ett tag och tog det lungt.
Bestämde oss för att gå ut till Landsort fyr som ligger på ön Öja. När vi kom ut på öppnare vatten var det rejält stora vågor, inte så mycket blåst men vågorna.....!! Det gungade och krängde rejält men dessa vågor i styrbords sida så ibland fick vi kryssa oss fram. Men ingen blev rädd och det gick mycket bra. I Sävsundet såg vi ett annorlunda sjömärke i form av ett hus med en röd vägg och en vit.
Kom till slut fram till Landsort fyr och gick norrut jämnsides med Öja för att söka natthamn. När vi kom in i hamnen var det väldigt fullt, det hade gått att tränga sig in, men vi beslöt att gå upp till Torö strax norrut och lägga oss i Soviken istället. Dagens distans blev till slut 30 M.
Det visade sig vara ett bra beslut, här är det lungt och stilla, vi ligger mot ön Krogen, lite snirkligt att ta sig in, men det var det värt. Våran natthamn:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar