måndag 23 augusti 2010

Postmästarsundet

Efter att ha velat hit och dit bestämde vi oss för att åka till Postmästarsundet för grillning och övernattning.


Frideborg med Peter och Karin (barnfritt även hos dom) låg kvar, där var matlagningen med nyplockade kantareller redan på gång. Kjell tände grillen och jag började med potatisen.


Meny för kvällen:
Grillad Oxfilé kryddad med pepparmix
Råstekt potatiskaka med en doft av vitlök.
En klick med vitlökssmör.
Till det serverades mousserande Fläderblomsvin
(kanske inte enligt reglerna men det var det som fanns)
Det smakade alldeles förträffligt. Efter maten bjöd vi in Frideborg på en "kaffe" på maten.

Det blev en hel del viktiga saker, planer och drömmar som avhandlades under kvällen.
På söndagsmorgonen sken solen och det var en fin sensommar dag. Vi kastade loss vid 11:00 för att åka hem eftersom Michael skulle spela fotbollsmatch och jag skulle stå i fikakiosken. Det fina vädret höll i sig hela dagen och det fortsätter tydligen idag men det får jag inte ta del av eftersom jag ska till jobbet snart.

lördag 21 augusti 2010

Barnfri tur på sjön.

Eftersom det regnade igår kväll och Marie jobbade till 1900 så stannade vi hemma. På lördag fm trotsade vi alla vädergudar och åkte ut på sjön, men ungarna vägrade följa med så de slapp den här gången.

Vi packade ner oxfilé för senare grillning i kväll och det verkade som om det skulle hålla uppe med regnet. Det var inte mycket båtar ute trots att Stabergs båtklubb körde båtrally, synd att vi inte visste det lite tidigare då hade vi varit med. Vi mötte Calluna på väg mot målet i Staberg och Frideborg låg till synes övergiven i Postmästarsundet. Men de var nog ute på kantarellplockning.

När vi kom till Björnungarna kastade vi ankaret och gick och la oss för en lunch tupplur, fast vi försökte läsa lite först men boken blev för tung! När vi vaknade hade det faktiskt börjat klarna upp och solen tittade fram. Just nu sitter vi bara och slappar och äter salta pinnar och försöker komma på var vi ska sova inatt.

torsdag 19 augusti 2010

Runndagar med kräftskiva

Helgen som var var det åter dags för Runndagarna med snabba båtar och mycket folk på sjön. Våra trevliga grannar hämtade vi upp på lördag morgon, själva hade vi varit ute på sjön sedan onsdag kväll.

Vi följde Poker-Runn från första parkett och sedan blev det grillning, badning och wake-board vid Prästö för de som ville. Michael börjar bli riktigt duktig på att hoppa bland vågornna. 
<><>
<> 
<><><><><><>
När vi lämnat av grannarna åkte vi till Hellmansö för att ha kräftskiva. Klubbryggan var helt tom så vi la oss där och Frideborg anslöt strax efter. Det blev bara vi men det var en mycket trevlig kväll. Varmt och skönt till sena natten.

Sedan kom då den dag vi alla bävat för - dagen innan jobbet börjar efter semestern. Stor vånda och sorg efter den sol som inte visat sig så mycket de senaste 4 veckorna.
Nu är det ett helt år kvar till nästa sommar semester.
Nu är det bara hela långa hösten och vintern kvar att genomlida.
Nu känns det inte så kul!

torsdag 12 augusti 2010

Varmt men regnskurar

Igår onsdag åkte vi ut med Pacific igen efter att ha varit landkrabbor några dagar. Nu är det inte många dagar kvar på semestern 2010. Vi planerar för att ligga ute till på söndag eftermiddag. På lördag och söndag är det Runndagarna med Poker run http://www.poker-runn.se/ ,  här på Runn. Det är visst 35 powerbåtar anmälda så det kommer att bli ett härligt gung på sjön. Vi har redan sett ett försmak på några av båtarna som var ute och åkte.

Solen har tittat fram lite idag, men det har naturligtvis också kommit lite regn. Fast det är varmt i luften så vi njuter ändå av, kanske, de sista sommardagarna. En fin solnedgång fick vi se iallafall.
Igår natt låg vi vid Dejstolen och blev invaderade av flygmyror så fort vi lagt till. Det var bara att stänga alla luckor så fort som möjligt. Sedan hade myrorna orgie på våran båt!!
Nu väntar alla på midddag, Kjell ska grilla fläskfilé och mitt bidrag blir potatisgratäng. Kjell väntar på en fin glöd efter att ha använt sin BBQ-fan.
 För tillfället är vi enda båt vid Hellmansö, men enligt uppgift väntas Frideborg hit senare i kväll. 

lördag 7 augusti 2010

Till sjöss igen med ny styrning

Efter några dagar i Stockholm med minigolf, Gröna Lund och mycket promenader är vi hemma igen.
<><><>
<><><><><><><><><><>
Kjell siktar


Kjell på en pub på Strandvägen
Kjell och jag hade en heldag medans barnen var på Grönan. Vi gick till Biskopsudden bara för att upptäcka att restaurangen hade brunnit upp så det fick bli en annan istället. Efter det blev det en promenad in till centrum med många långa stopp på vägen. En hel del fina båtar såg vi naturligtvis också!

Det var med en stor vånda och längtan ut på sjön som vi gick där utmed kajen.

Solen sken också!
Marie på en pub på Strandvägen
Kjell började montera den nya styrningen igår fredag men saknade lite verktyg så vi åkte hem på kvällen. Men idag fick vi till det till slut, lite pyssel var det att få den på rätt plats. Efter att ha hämtat upp Michael vid bussen på eftermiddagen var det dags för provturen - i hamnen vid slussen - längre kom vi inte.
När Kjell styrde babord svängde vi åt styrbord, inte så bra. MEN vi hade faktiskt kopplat precis som det stod i monteringsanvisningen så den var FEL. Vi fick svänga in på våran plats igen för att koppla om slangarna bak på cylindern och då gick det som det skulle.

Nu ligger vi vid Hellmansö eftersom Michael ville hit. Det är en hel del båtar här idag och det låter som om det ska bli fest, Själv blir det nog en film istället och lite Pepskulor. Gott!

tisdag 3 augusti 2010

Korttur på Pacific II

Iår blir det många snabbisar med Pacific II. Efter att ha firat våran fjortis, Jimmy, 1 augusti med både smörgåstårta och hallontårta bestämde vi oss för en natt på Pacific. Jimmy stannade hemma eftersom han hellre ville vara med kompisarna .
Jimmy, Michael och Patrik festar på tårta.

Vi andra tog en kort tur ut till Hellmansö där Calluna redan låg, annars var det tomt på båtar. Michael ville gå en frisbee runda och jag hängde på som fotograf. Det småduggade lite och var en hel del knott så det gick snabbt.

Lite stilstudier på Michael:




Resten av kvällen låg vi alldeles själva vid bryggan och tittade på en film, lugnt och skönt. Innan vi åkte hem plockade vi ur i akterruffen samt tog bort ratten för att vara förberedda när vi kommer hem på fredag med den nya styrningen.
Håll alla tummar för att allt passar och fungerar!!