söndag 14 februari 2016

Pacific 2016

Nu tar jag nya tag med bloggen, 2015 var ett rätt så händelselöst båtår med hela säsongen på Runn och ingen seglingsresa till Kroatien pga lite onödiga olyckor bland besättningen. Men nu är alla friska och skadefria och med ny kraft så vi får hoppas att 2016 blir ett mer spännande och händelserikt båtår med mycket båtåkande.

Vi hade iallafall lite extra båtkänsla i oktober då vi drog ned till Barcelona i 5 dagar och gick på båtmässan, lite annat hanns med också. Vilken fin och härlig stad det var, rekommenderas starkt!

Nu till våra projekt på Pacific som pågår för fullt. Vi hade sån tur att få in båten i ett varmgaraget hela vintern vilket var nödvändigt för att hinna med alla planer.

Kjell har slitit över jul och nyår, han hade sin missade sommarsemester då, med att montera en bogpropeller. "Nu är Pacific inte längre en Caravelle utan en karusell!!" som Kjell så vitsigt fick till det! Mycket tankeverkstad och funderingar var det innan det var klart, och bra blev det. ny bottenfärg blev det också. Blått är fint!



Ett annat projekt var att byta ut gummi septitanken mot en rostfri som vi fick specialgjord efter våra önskemål, den är på minst 180 l, lite svårt att få fram den exakta mängden då tanken inte är lika på alla sidor. Vi vill ha en stor tank eftersom vi är bekväma av oss och vi vill slippa leta tömnings stationer varje dag. Det ska vara enkelt! Och praktiskt!


Sedan blir det lite annat smått&gott gjort inne på båten, det kommer att bli skitsnyggt! Mer bilder kommer senare när allt är klart. Skrovsidorna har jag börjat bearbeta, gjorde klart babord sida igår och Kjell ska köra första rengöringen på styrbord med maskin idag (den är alldeles för tung tycker jag) sen är det min tur att gå på för hand, nästa helg blir det styrbords sida som ska glänsa! Väldig skillnad blev det!
Babord
Styrbord
Båtlivet forsätter med en båtmässa i Amsterdam, www.hiswa.nl, resan skulle ha varit förra året men omständigheter gjorde att vi fick ställa in. men nu ska vi iväg den 16-21 mars.

Ha nu en bra start på båtsäsongen, komihåg att en glänsande båt är inte huvudsaken så putsa er inte trötta, det är ändå ingen annan som bryr sig! Det är bara den oputsade  båten som får kommentarer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar