lördag 26 juni 2010

Midsommar

Torsdag kväll åkte vi äntligen ut på Pacific igen, två hela dagar skulle spenderas på sjön under midsommar.

Första natten blev vid Hellmansö som nu har rustats upp lite eftersom det blivit naturreservat. det ser riktigt trevligt ut, hoppas att alla ser efter vår fina ö och tar hem sina sopor! det har varit lite si och så med det förut, tråkigt.

Så här fin är huset på Hellman när de har målat det

På midsommar afton åkte vi in till Falu båtklubb för att hämta upp Tomas och Marina. När de var ombord styrde vi mot Torsång, det blev en fin tur med fika och kortspel, väl framme efer nästan 2 timmar förtöjde vi Pacific långt ut vid åkanten. Det var otroligt mycket båtar iår, kanske pga det fina vädret.

Lunchen avnjöts på däck, färskpotatis, sill och lax. Nubben fick vara eftersom vi skulle tillbaka till Falun igen. Vilken härlig sommardag!


På eftermiddagen bar det av mot falun igen och vi hamnade som vanligt vid Hellmansö, vi grillade, några gick en frisbeerunda och andra - jag Marie - bara slappade! Framåt kvällen bjöd vi Frideborgs besättning på Irish Coffé i våra nya fina loppis glas, de blev imponerade!!!

Kvällen blev mycket lugn och  och det blev rätt tidigt i säng för en del av oss, andra var uppe lite längre - jag nämner inga namn.

Tidigt på misommardagens morgon steg vi upp för att skjutsa Marina till bussen, hon skulle åka hem till Stockholm för att jobba, lite motvillig var hon men plikten kallade!

Vi andra fick en solig och fin dag tills det var dags för nästa att åka hem för att plikten kallade på söndagen, det blev bara Kjell som stannade kvar på Pacific till söndag kväll. Han fick en underbar sommarsöndag helt själv på båten
En smolk i bägaren var att vi inte kunde använda pumpen vid Slussen för att tömma septiktanken, det låg nämligen båtar förtöjda framför. Men det har jag ringt kommun och påtalat att det kan inte sitta skyltar "gästbrygga" framför pumpen - det är klart folk förtöjer sina båtar då. Han lovade att se över saken, får se om det har hänt något till helgen annars är det bara att ringa igen och tjata.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar