söndag 15 juli 2012

Vilohelg på Pacific

Fredag den 13 juli kom jag äntligen ut på sjön igen, Kjell har lyckats smitit ut ensam några gånger. Förra helgen var vi i Stockholm och tog VHF intyg, båda blev godkända! Så nu har vi allt klart inför Kroatien seglingen.

Natten mot lördagen låg vi tillsammans med halva Frideborgs besättning i Postmästarsundet. Gjorde inte mycket mer än läste och slappade, tog även en rejäl sovmorgon til 10:00.

När vi vaknat och ätit en sen frukost och faktiskt solat en stund beslöt vi att göra en resa utan mål, vi bara irrade runt på Runn för att ladda batterierna. På eftermiddagen pratade vi med Calluna och Bonazera över VHF:en och bestämde att vi skulle hitta en gemensam grill- och natthamn.

Konstigt nog var det nästan båttomt på Hellmansö så det blev slutdestinationen denna dag. Vi blev tillslut 4 st båtar på stora bryggan, Bonazera, Frideborg, Calluna och Pacific. Babben bjöd alla på välkomstdrink som intogs i solskenet på bryggan. Härligt med lite sol!



Det blev en fin kväll med grillade kycklinglår och potatissallad för våran del, vi dukade långbord iland och hade en rolig och trevlig kväll till midnat då det började regna och alla blev trötta så det var bara att krypa till kojs.

Söndagen bjöd på ett ihållande regn, när det avtog en stund på eftermiddagen passade vi på att åka in till hamn för att avsluta denna helg hemma i Enviken. Hoppas nu på en fin kommande helg, då går vi nämligen på semester!!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar