onsdag 3 juli 2013

SEMESTER

Nu har vi äntligen fått lite semester och kan vila upp oss inför vår riktiga semester v 33 på seglats i Kroatien. Kjell var och tjuvtränade förra helgen på Peters och Karins båt i Stockholm så nu förväntar jag mig segling hela veckan!

Igår tisdags bestämde vi oss för att ta Guzzin in till båten och sedan åka till Tyllsnäs på dans. Lite kalla vindar men annars var det OK på färden över Runn. Som vanligt blev det inte raka vägen utan lite kringelkrokar för att det skulle ta längre tid.

Vi fick en trevlig kväll med dans och somnade gott till en uppklarnande himmel.

Onsdag morgon bjöd på en blå himmel men den försvann rätt snart och blev till molnspräcklig. Vi satt i solskenet uppe på taket när vi åkte genom Torsång men fick gå in när vi kom ut på Runns vida vidder där det blåste iskalla vindar, men solen sken i alla fall då och då.


Vi fick en ide på vägen hem - vi ska testa vad max farten är. Kjell gasade för fullt och vi kände hur Pacific plöjde genom vågorna i den hemska farten av 9,3 knop. Jisses vad fort det gick!! Vi saktade snart ned till de mer behagliga 6 knop som är en perfekt fart! Ni kan se filmen så kanske ni kan uppfatta den hemska farten vi kom upp i:



Det blev ett ordentligt svall efter oss!!
 
 
Nu är vi återigen hemma i Enviken för att Kjell ska byta teleflex styrningen på gula faran, Lugern som är våran lilla sportbåt. Ungarna har tjatat att de vill ut och åka så hoppas på en fin vecka fortsättningsvis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar