torsdag 29 juli 2010

Tvångsbadning

Igår onsdag när solen sken och Kjell och jag jobbade oss svettiga med vår nya vedbod bestämde vi att åka ut på sjön framåt kvällen. Vi kände en press på oss eftersom Kjell skulle bada och mäta rodret innan onsdag nästa vecka och när skulle det bli fint väder igen?

Efter en god räksallad på Slussvaktar´n tuffade vi sakta ut mot Dejstolen, längre vågade vi inte eftersom hydralstyrningen är på väg att helt ge upp. Ratten "högg" flera gånger när jag skulle lägga till idag och det droppar olja ur pumpen - inte bra.  Pga av detta skulle då Kjell bada för att mäta rodret så att Flotec Marin kan ge oss ett pris på rätt grejer.

Vi la oss på svaj mellan Hellmansö och Dejstolen. Det var inte längre soligt och varmt, istället så blåste det nordost och var rätt kallt, men till slut med lite mutor där kaffe och wiskey ingick så kom badbyxorna på och den långa svåra vägen ner i vattnet började. Kjell tycker att våran badstege tar slut alldeles för fort!

Till slut efter mycket ångest och domnade kroppsdelar kom han i och med mig ombord redo med block, penna och en varm handduk så mätte Kjell rodret, 4 olika mått var det och för att vara på den säkra sidan mättes allt två gånger. Sedan snabbt upp och in i båten där värmaren stod och gick, det var 30 grader varmt i förhytten. Det var som de säger - skönt när man kommer upp!

Nu är en helt ny sats Marsili 70 hydralstyrning beställd och hämtas på onsdag när vi ska ner till Stockholm för att hälsa på Tomas och Marina. Hoppas bara att allt passar så vi kan fortsätta åka båt resten av säsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar