lördag 10 augusti 2013

Kroatien 2013 dag 1lördag. Resan börjar:)

Äntligen på väg till Kroatien för vår segelsemester.  Går just nu in för landning i Split. Klockan är bara förmiddag och hela dagen ligger framför oss. HÄRLIGT!!

Återkommer med mera info senare!

Resan hit gick bra och det var varmt och skönt när vi klev av planet. Checkade in direkt och fick båten, Pomena, redan vi 12 tiden. Perfekt! Efter det var det dags att äta lunch på resturangen som finns precis bredvid Marina Kastela. Det blev "spagetti frutti mare" för alla fyra. Smakade utmärkt.


Efter det var det shopping som stod på dagordningen. Nu fanns det helt plötsligt två affärer att välja på varav ett var Lidl. Beslutet vilken vi skulle välja var mycket enkelt. Jag har aldrig varit in på en Lidl förut och inte nu heller!


När alla var nöjda med handlingen bar det av till båten för att ställa iordning allt för avfärd. Klockan hann bli 16 innan vi kastade loss och var även i år en av de första ut ur hamnen. Utanför vågbrytaren blåste det ca 5-7 m/s, alltså nästan stiltje jämfört med ifjol. Fast i byarna blev det upp till 10 m/s!!

Lite guppig första färd blev det även i år men alla höll sig ifrån sjösjuka.




Jimmy och Michael somnade efter ett tag och Kjell och jag bara njöt av allt vatten och värme!! Solen gick i moln en liten stund men det gjorde inget eftersom det blåste ljumma vindar.

Som första natthamn hade vi planerat Milna dit det var ca. 13 NM.

Nu har vi kommit fram till våran första natthamn. Det blev som planerat fast hamnen var knökfull så vi ligger på svaj utanför. Det var svårt att få ankaret att fastna, det var flera båtar som hade problem, men efter några omtag så sitter vi säkert, hoppas jag. Det blåser till rejält ibland och vi kommer att bli gungade till söms.


Vi fick se en fin solnedgång och efter middagen ombord fick vi för oss att ta jollen in till Milna. Men vi hittade ingen bra plats i beckmörkret där vi kunde lägga till så vi åkte snart tillbaka till Pomena igen. Nu är alla helt utslagna och det enda som ska göras är att krypa till kojs.

Vattentemperaturen är 26,4 grader så något bad blev det inte. Jag ska bada när det är 27!! Och inte blåser så mycket!! Luft temperaturen ca. 30 grader!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar