tisdag 13 augusti 2013

Kroatien 2013 dag 3, måndag.

Natten mot måndag var rätt så lugn, men eftersom vi låg vid en boj så sov alla lugnt och skönt. Vi vaknade vid 7 tiden och solen strålade från en klarblå himmel. Efter frukost med bad så fick vi bråttom iväg eftersom vår båt blev invaderade av getingar, de var överallt!!

Planen var att åka in till Stari Grad som låg just om hörnet för att proviantera lite mat samt strosa runt i de fina gränderna. En god glass blev det också. Vi la oss med aktern mot kaj och tilläggningen gick perfekt, men så har vi en duktig kapten och gastarna är bra de också! Kjell, Jimmy och Michael införskaffade varsin fin stråhatt, de blev så tjusiga!


 
Efter två timmar hade vi tröttnat på den tryckande stillastående värmen iland och längtade ut till havs igen. Ute ur Stari Grad provade vi seglen ett tag igen men det gick inget vidare bra idag eftersom den lilla vind som blåste kom rakt emot oss och vi inte är så bra att kryssa än så de halades ned efter en stund. Det fick bli motorn istället och ingen protesterade. Fören styrdes mot ön Vis där vi skulle gå in till staden Vis för natten. Det blev ett kort lunch och bad stopp innan vi kom förbi Hvar och ut på större vatten igen. Jimmy hittade den perfekta platsen att inta den avslappade stilen på!
 
 
 Vinden tilltog och det var mycket dyningar när vi fick horisont från två håll och eftersom vi gick för motor så är den rak på denna bilden:)
 


 
 
När vi kom fram till Vis var det alldeles fullt i hamnen så vi fick svaja i en liten vik precis utanför. Vi tog jollen in till stranden och tog en promenad in till Vis för att äta middag. Det blev sena natta innan vi kom tillbaka till Pomela igen och alla var helt utslagna av trötthet. Natten blev kav lugn så alla sov gott.
 
Ännu en perfekt semesterdag har förflutit, undrar vad tisdagen har att bjuda på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar