lördag 25 augusti 2012

Kroatien dag 6

Torsdag 16/8:
Idag var alla uppe ganska tidigt, Jimmy och Michael badade men jag och Kjell tyckte det var för mycket andra båtar i viken så vi avstod morgondoppet. Kjell hade kikat på sjökortet och hittat ett bra lunchställe 6 NM bort. Mellan stora ön Coiva och en liten ö, Fumija var det bara 4 m djupt och det passade oss utmärkt. Det skulle bli ett fint sista stopp innan hamnen.

Vi gjorde loss direkt efter frukost och styrde ut på Split kanal. Fint väder även idag och nästan ingen blåst 1-2 m/s. Nu gällde det att njuta fullt ut av våran sista dag till sjöss. Till slut kom vi fram till det lilla sundet och ankrade på 4,5 m djup. Fler än vi hade hittat det perfekta badstället, men det var inte trångt. Alla skyndade sig i vattnet och stannade där ett bra tag innan lunchen.

Svajviken söder om Maslinica.




 
När vi ätit blev det ett till bad och lite solning på däck innan vi fick lov att påbörja färden in till Kastela Marina, dit var det 12Nm så det skulle ta ett tag i de 6 knop som vi gled fram i. Vi fick lov att vara tillbaka före 16:00 för att kunna tanka idag, annars hade vi fått lov att göra det imorgon och tankstället låg utanför hamnområdet en bit bort. Vi hade bestämt att hinna dit i tid för att slippa jäkta imorgon. Vi fick en skön och fin sista tur in till hamnen. Alla sög ur det sista på resan.
 



När vi kommit in i Kastela viken där hamnen ligger fick vi återigen förmånen att se delfiner som hoppade och simmade, den här gången var det en stor och en liten och ganska när oss. Vi saktade ner farten och bara låg och väntade på delfinerna att hoppa. Vilken otrolig upplevelse, vi blev lite tårögda. Tänk vilka vackra djur!!


 
Alla körde den avslappade stilen in mot hamnen.



 
Vilket fint avslut på våran resa det blev. När vi närmar oss hamnen kommer det två sjöflygplan och landar precis bredvid oss, då blir det fullt på minneskortet i kameran så inga fler bilder förrän vi tömt det till datorn!
 
Kjell ringde hamnen när vi var en halvtimme bort och det stod en kille och väntade på oss vid tankstället. Tilläggningen gick utan problem och vi tankade 45 l diesel. Efter det var det bara de sista metrarna kvar in till kajplats där vi återigen skulle backa in. Men inga problen med en duktig skeppare med besättning och hjälp på land. Nu var vi oåterkallat tillbaka i hamnen och denna resa var slut, det var bara en natt kvar i hamn och sedan hem till Sverige igen.
 
Eftersom det bara var eftermiddag tog barnen och jag en promenad bort till en strand för att ta det sista doppet, skönt men vi föredrar vikarna ute till havs. Kjell och jag hann även med en tur runt hamnen för att titta på alla fina båtar. Vilka båtar det finns!!!!!
 
När vi plockat ihop det mesta på båten åt vi middag på resturangen som hörde till hamnen, pizza blev det. Efter det var det bara att krypa till kojs i hettan, det var stor skillnad här på land och ute bland öarna. Värmen var tryckande här och där ute svalkade det lite av vindarna. Vi längtade tillbaka ut på havet igen, men det får bli ett annat år.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar