lördag 4 augusti 2012

Sommarväder över Runn

Efter vi har varit hemma några dagar med cruising i våra trevliga grannnars Buick och raggarfest i Bollnäs samt en tur rill Rättvik på Hondan för att titta på raggare skjutsade vi i torsdags iväg Jimmy och Michael till flygplatsen i Västerås där de skulle flyga till England ifrån. De ska vara borta en hel vecka vilket betyder att Kjell och jag har BF och kan göra vad vi vill.

Hejdå älskade barn.....
Nervös Michael






Vad ville vi då? Jo, i fredags så gjorde vi ett pass på affären på förmiddagen sedan var det naturligtvis Pacific som hägrade. Efter att ha uträttat några ärenden bla inköpt nya "seglar" sandaler (med täckt tå) så drog vi till hamnen.

Vi ringde till Tommy och Helen och bestämde oss för att träffas och grilla och ha det trevligt. Fint väder var det, solen sken och det var varmt och skönt. De svarta moln som kom passerade på ett säkert avstånd och bestämde sig för att Enviken var ett bra ställe att VRÄKA ur sig vattnet. Där åskade det och vräkregnade (milt utryckt) så strömmen gick.
Naturligtvis så gick fryslarmet på affären och källaren hade blivit vattenfylld så det var bara att kasta loss och åka hem. Men allt var bra, inget hade hänt som gjorde något så efter två timmar förtöjde vi vid Björnungarna igen.
Ser alla Kjell vid eldstaden på land?
Lördag förmiddag var det dags för det årliga återkommande båtrallyt som Stabergs båtklubb anordnar. Pacific fick startnummer 1 och behöll ledningen till upploppet, då blev vi om- och ifrånåkta av Tommy och Helens namnlösa båt samt en till. Vi kom i mål som god trea. Fast den placeringen räknades tydligen inte,  det var flest antal rätt på frågorna samt flest poäng på de avancerade sporterna på land som räknades. Hur det gick.........ja, om det hade funnits tröstpris så skulle det gått till Pacific, men det fanns inget tröstpris så vi blev utan. Tommy och Helen klarade sig bättre och vann en solstol. GRATTIS till er!!
Tommy och Helen klurar på rätt svar vid Björnungarna.

Nu ligger vi på svaj i Postmästarsundet och har solat, druckit cider och öl och passat på att käkat jordnötter (nu när Michael är lååångt borta) och här blir vi kvar inatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar